Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişmiş olur.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen dışarıya hak açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uran ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Çift kanatlı ivedili çıkış bapları, hariça esaslı açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Yangın en ciddi risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, benibeşer boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması yaşamsal önem taşımaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Güvenlik: Müstacel çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an meydanda olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en kebir avantajı kötü sızdırmaması ve belirli derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir kalıp takkadak insanların uçuk yangın kapısı bir itmesi ile dâhilen hariçya doğru açılmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size haber verecektir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar teamüllevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride sarılmış kalabilir.

Report this wiki page